Χιόνισε !!! Ευκαιρία για παιχνίδια με τα παιδιά σας. Για να παίξετε όμως χιονοπόλεμο θα πρέπει να φτάσετε σε κάποιο χιονισμένο βουνό.

Πριν ξεκινήσετε όμως θα πρέπει να γνωρίζετε μερικά πράγματα. Για παράδειγμα πως και που θα πρέπει να βάλετε τις αλυσίδες, πώς πρέπει να κινείστε, να φρενάρετε η να κατεβαίνετε έναν κατηφορικό δρόμο χωρίς να φρενάρετε αλλά με απόλυτη ασφάλεια. Θα πρέπει να ξέρετε ακόμη ότι ακόμη και τα αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς χρειάζονται αλυσίδες η ειδικά λάστιχα όταν ο δρόμος είναι παγωμένος. Αλλιώς οδηγούμε όταν βρέχει, αλλιώς  όταν βρεθούμε σε λάσπη και φυσικά αλλάζει η οδηγική συμπεριφορά όταν χιονίζει η όταν διαπιστώσουμε ότι ο δρόμος έχει παγώσει. Γιατί ακόμη και όταν δεν έχει πέσει χιόνι αλλά η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν ο κίνδυνος να «φύγουμε» από το δρόμο είναι μεγάλος.

Αν κινηθείτε σε χιονισμένους χωματόδρομους υπάρχει περίπτωση να βρεθείτε σε λάσπη. Εκεί θα πρέπει να έχετε σταθερή ταχύτητα.

Θα έχετε στο κιβώτιο ταχυτήτων ανάλογα με την κατάσταση του δρόμου τη 2η η την 1η ταχύτητα και οι κινήσεις σας στο τιμόνι θα είναι σταθερές.

Θυμηθείτε ότι διαφορετικά κινούμαστε όταν το χιόνι είναι φρέσκο και διαφορετικά όταν βρεθούμε σε λάσπη. Αν χρειασθεί να διορθώσετε την κίνηση του αυτοκινήτου ανάλογα με την υπερστροφή η την υποστροφή, μπορείτε να το κάνετε τότε οι κινήσεις στο τιμόνι εφόσον είναι απαραίτητες θα γίνουν χωρίς υπερβολές. Θέλει απαλές κινήσεις  στο τιμόνι και όχι υπερβολές στο γκάζι.

Εκείνο που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το χιόνι θέλει προσοχή και όχι «μαγκιές». Όσοι έχετε κίνηση στους τέσσερις   τροχούς τα πράγματα είναι πιο εύκολα αφού θα αποφύγετε τα απρόσμενα γλιστρήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *