ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator

D2 BIG BRAKE KITS

Κιτ φρένων επιδόσεων D2

Το Big Brake Kit, είναι επίσης γνωστό ως Upgraded Brake Kit ή Performance Brakes, αποτελείται από μεγαλύτερους δίσκους φρένων, τακάκια φρένων και δαγκάνες. Γνωρίζουμε ότι η απόδοση των φρένων συνδέεται με την επιφάνεια στην οποία πρέπει να δαγκώσουν τα τακάκια των φρένων. Έτσι, τα μεγαλύτερα τακάκια και οι μεγαλύτεροι δίσκοι φρένων είναι ιδανικά για μικρότερες αποστάσεις φρεναρίσματος. Αυτή η αύξηση της επιφάνειας βοηθά στη διασπορά της θερμότητας, καθώς η θερμότητα είναι ο εχθρός της απόδοσης των φρένων.

Ο αριθμός των δοχείων των δαγκάνων θα παίξει επίσης ρόλο όσον αφορά την πίεση που ασκείται στα τακάκια για να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη επαφή με τους ρότορες. Προκειμένου να τοποθετηθεί η δαγκάνα στο αρχικό σας πλαίσιο, η D2 Racing παρέχει βραχίονες δαγκάνης για την τοποθέτηση των δαγκανών με το νέο σας σύστημα πέδησης, καθιστώντας την τέλεια ρύθμιση για το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου σας.

Big Brake kits με αθλητικά ή αγωνιστικά τακάκια

Ανάλογα με τη χρήση, το κιτ μεγάλων φρένων μπορεί να παραγγελθεί με τακάκια σπορ ή αγωνιστικά. Τα σπορ τακάκια προορίζονται για χρήση στον δρόμο και περιστασιακή χρήση σε πίστα/κυκλώματα. Τα αγωνιστικά τακάκια προορίζονται μόνο για χρήση σε πίστα/κυκλώματα.

Χρειάζομαι δαγκάνα Sport ή Street ;

Για τις περισσότερες εφαρμογές υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ μιας δαγκάνας σπορ ή μιας δαγκάνας δρόμου.

Δαγκάνα δρόμου: Με κάλυμμα σκόνης (περιορισμένη εγγύηση 5 ετών)

Δαγκάνα Sport: Χωρίς κάλυμμα σκόνης (περιορισμένη εγγύηση 2 ετών)

Τα καλύμματα σκόνης αποτρέπουν τα προβλήματα με τα φρένα που κολλάνε ή σέρνονται, εξασφαλίζουν τη βέλτιστη απόδοση όταν τη χρειάζεστε περισσότερο. Οι δαγκάνες δρόμου με καλύμματα σκόνης συνιστώνται για (καθημερινή) χρήση στο δρόμο. Οι αθλητικές δαγκάνες χωρίς καλύμματα σκόνης συνιστώνται για χρήση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Χρώμα δαγκάνας

Τα βαμμένα μοβ, μαύρα, κίτρινα, κόκκινα και ανοδιωμένα μαύρα είναι τα βασικά χρώματα. Κατόπιν ειδικής παραγγελίας και με επιπλέον κόστος διατίθενται προσαρμοσμένα χρώματα. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ειδικές επιλογές χρωμάτων.

Χρειάζομαι σταθερή ή πλωτή τοποθέτηση δίσκου;

Εκτός από την επιλογή της δαγκάνας μπορείτε να επιλέξετε για σταθερό ή πλωτό κεντρικό καμπανάκι. Για κανονική χρήση στο δρόμο και περιστασιακή χρήση σε ημέρες πίστας της σταθερής σύνδεσης θα κάνει σωστά τη δουλειά της. Το πλωτό κέντρο επιτρέπει την ακραία θερμική διαστολή και επομένως χρησιμοποιείται και συνιστάται για χρήση στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Δίσκοι με εγκοπές έναντι διάτρησης

Οι ρότορες με αυλακώσεις προσφέρουν βελτιωμένη πρόσφυση και ελαφρώς υψηλότερο επίπεδο τριβής από τους απλούς ρότορες. Οι αυλακώσεις αποτρέπουν τη μείωση της τριβής λόγω της εκτόνωσης των τακακιών ή της σκόνης φρένων που παγιδεύεται μεταξύ των τακακιών και των ρότορων. Ο συντελεστής τριβής των τακακιών διατηρείται καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής των τακακιών, καθώς οι εγκοπές απομακρύνουν το σχηματισμό γλάσου και εκθέτουν νέα επιφάνεια των τακακιών κάθε φορά που εφαρμόζεται το φρένο. Οι ρότορες με αυλακώσεις είναι μακράν η νούμερο ένα επιλογή για αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται σε αγώνες ή σε ανοικτές πίστες. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν ελαφρώς μειωμένη διάρκεια ζωής των τακακιών, κάποια χαμηλής συχνότητας θόρυβο και φτερούγισμα του πεντάλ κατά το σκληρό φρενάρισμα από υψηλές ταχύτητες.

Οι διάτρητοι ρότορες προσφέρουν ελαφρώς μεγαλύτερη πρόσφυση και τριβή από τους αυλακωτούς ρότορες. Όπως και με τους αυλακωτούς ρότορες, ο συντελεστής τριβής των τακακιών παραμένει σταθερός καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής τους. Η πρόσφυση σε υγρό περιβάλλον είναι βελτιωμένη σε σχέση με τους απλούς και τους αυλακωτούς ρότορες, οπότε αυτοί μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για περιοχές με έντονες βροχοπτώσεις. Το βάρος μειώνεται κατά περίπου 0,2 κιλά ανά ρότορα, ανάλογα με το μέγεθος και το σχέδιο διάτρησης. Τα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν πιθανή ανομοιόμορφη φθορά του ρότορα, συνήθως σχηματισμό ομόκεντρων αυλακώσεων, αν και αυτό αποτελεί κυρίως αισθητική ανησυχία. Ένα σημαντικό μειονέκτημα είναι ο επιταχυνόμενος σχηματισμός και η εξάπλωση των ρωγμών σε συνθήκες αγώνων. Για το λόγο αυτό, οι τρυπητοί ρότορες θα πρέπει να αποφεύγονται για τα αυτοκίνητα πίστας, εκτός αν απαιτείται από τους κανονισμούς. Μια συνηθισμένη παραπληροφόρηση είναι ότι έχουν χαμηλότερη απόδοση από τους λείους ρότορες, λόγω της μειωμένης επιφάνειας και ότι είναι μόνο για την εμφάνιση. Αυτό δεν είναι σωστό.

Μονοκόμματες έναντι 2 τεμαχίων δαγκάνες

Όλες οι στάνταρ δαγκάνες D2 είναι σφυρήλατες μονοκόμματες δαγκάνες αλουμινίου, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν κατασκευαστεί από ένα μόνο τεμάχιο χυτού αλουμινίου, το οποίο εξασφαλίζει εξαιρετική ακαμψία. Και εδώ η D2 αποδεικνύει ότι τα εξαρτήματα των φρένων της σχεδιάζονται και κατασκευάζονται για το μέγιστο επίπεδο απόδοσης που μπορεί να επιτευχθεί. Τα πλεονεκτήματα των σφυρήλατων δαγκάνων μονομπλοκ αλουμινίου συνοψίζονται παρακάτω:

1.            Ελαφρύς σχεδιασμός

2.            Αύξηση της σκληρότητας της δαγκάνας, δεν θα παραμορφώνεται.

3.            Εξαιρετική εμφάνιση της δαγκάνας

4.            Επισκευή, ανακατασκευή και επαναβαφή εύκολα

Αθλητικές κοίλες δαγκάνες

Από το 2021 η D2 προσφέρει μια ευρεία γκάμα κοίλων δαγκάνων Sport. Αυτές οι εξαιρετικές δαγκάνες τόσο σε εμφάνιση όσο και σε απόδοση, οι οποίες συνήθως συναντώνται μόνο σε προηγμένα αγωνιστικά αυτοκίνητα GT, είναι η νεότερη εξέλιξη. Τα χαρακτηριστικά αυτών των αθλητικών κοίλων δαγκάνων είναι η μείωση του βάρους, η αυξημένη απαγωγή θερμότητας και η αποτελεσματική μείωση της θερμοκρασίας των φρένων, η οποία είναι το κλειδί στην τεχνολογία πέδησης επιδόσεων. Οι αθλητικές κοίλες δαγκάνες μπορούν να παραγγελθούν ήδη μέσω της φόρμας επικοινωνίας μας και θα προστεθούν ως επιλογή στο ηλεκτρονικό κατάστημα κατά τη διάρκεια του 2022.

Διπλές δαγκάνες καυσίμου

Για σκοπούς drifting, όλα τα πίσω φρένα σε 330 και 356 mm είναι διαθέσιμα για αναβάθμιση σε δαγκάνες διπλού καυσίμου. Κάθε δαγκάνα διαθέτει δύο ξεχωριστά καύσιμα, καθένα από τα οποία ελέγχει τέσσερα τακάκια φρένων. Το ένα από τα καύσιμα χρησιμοποιείται για το καύσιμο του πεντάλ του φρένου- το άλλο καύσιμο είναι για τον κύλινδρο του χειρόφρενου.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και το σχετικό κόστος παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

D2 Πίσω μεγάλα κιτ φρένων


Τα περισσότερα πρόσφατα μοντέλα αυτοκινήτων είναι εξοπλισμένα με ηλεκτρονικό χειρόφρενο, γεγονός που καθιστά τη μετάβαση σε ένα πίσω μεγάλο φρένο πιο δύσκολη. Η D2 διαθέτει διάφορες πατενταρισμένες δαγκάνες χειρόφρενου που προσφέρουν την τέλεια λύση.

Η λειτουργία στάθμευσης προέρχεται από τον πλωτό μηχανικό σχεδιασμό, που ψαλιδίζει και από τις δύο πλευρές. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε υδραυλικό καύσιμο. Δεν θα υπάρξουν τα προβλήματα με την εμπλοκή μεταξύ του μοχλού του χειρόφρενου και του πεντάλ, ούτε τα προβλήματα με τη χαμένη πίεση λαδιού. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθούν δύο δαγκάνες στη μία πλευρά. Η δική μας δαγκάνα EPB διαθέτει και τις δύο λειτουργίες ταυτόχρονα. Όχι μόνο μειώνει το βάρος του συστήματος πέδησης αλλά και ομορφαίνει την όλη εμφάνιση.

Μαθε ολα τα νεa

Projects

Toyota celica JR11

Ήρθε ο Γρηγόρης ο γρηγορος από την Θεσσαλονικη με την toyotara για ακόμα μια φορα μα βάλουμε ζαντολάστιχα είπε. Τι να έκανα λοιπόν,το φτιάξαμε όπως το ζήτησε.. Απολαύστε το!!

Projects

BMW E46 M3

Πάντα σε μια κουβέντα για Γερμανικά αυτοκίνητα,η συζήτηση θα σταθεί σε αυτό της BMW M3 E46 που πραγματικά έχει αφήσει εποχή. Από την ημέρα που βγήκε μέχρι και σήμερα αποτελεί έναν θρύλο που δύσκολα θα ξεχαστεί.. ο

Projects

Mitsubishi Lancer

Ηρθε κατευθείαν από Νιγρίτα Σερρών για το δικό του make over.. τα αυτοκίνητα είναι τα παλιοσιδερα όπου η αξία τους δεν είναι μεγαλύτερη από αυτήν που τους δίνουμε εμείς!! Mitsubishi lancer με 17αρες και χαμηλωμα και απλά απολαυστε το!

Δεσ πρωτος video απο project
και νεα αρθρα

Μην χάνεις χρόνο! Εγγράψου στο newsletter μας.